یکی از مهمترین کار های یک روتر nat کردن می باشد. nat کردن برای دسترسی کاربران داخل شبکه به اینترنت بدون داشتن IP پاپلیک امری الزامیست ولی nat کار برد های دیگری مثل انتشار یک وب سرور داخلی در اینترنت یا دسترسی به منایع شبکه داخلی از اینترنت نیز بکار می رود در این قسمت از مجموعه مقالات آموزش میکروتیک به مبحث nat می پردازیم .
Nat در میکروتیک
Nat به معنای برگرداندن نشانی شبکه است . Nat یکی از مهمترین و پرکاربرد ترین وظایف یک روتر می باشد . طبق روال این مجموعه آموزشی توضیحی درباره خود Nat نمیدهیم و مستقیم سراغ کانفیگ روتر میکروتیک می رویم .
برای ایجاد یک دستور Nat در میکروتیک از طریق winbox ابتدا از منو سمت چپ ip و سپس firewall را انتخاب می کنیم در پنجره باز شده به تب Nat می رویم .
در این پنجره برای اضافه کردن یک دستور Nat روی علامت add کلیک کرده با پنجره ای مانند شکل زیر مواجه می شویم .
در تب general قسمت chain دو انتخاب وجود دارد SRCNAT به معنای Source Nat و dstNat به معنای destination Nat می باشد البته امکان تعریف chain جدید نیز وجود دارد که ، این مبحث در دوره های میکروتیک پیشرفته تر ارائه خواهد شد .
Source Nat آدرس مبدا را تغییر می دهد و distanation nat آدرس مقصد را تغییر میدهد .
فیلد های دیگر در واقع شرایط را برای عملیات Nat تعریف می کنند به عنوان مثال درصورتی که با اضافه کردن آدرس مبدا عملیات Nat فقط روی پکت هایی با آن آدرس مبدا انجام خواهد شد .
توجه داشته باشید که دستورات Nat به صورت سلسله مراتبی انجام می شوند بدان معنا که یک پکت در واقع از بالای لیست وارد و وابسته به دستور های نت در هر ردیف تغییراتی روی آن انجام میشد. در winbox از طریق Drag and Drop می توانید اولویت دستورات را تغییر دهید .
بعد از تنظیمات مناسب در این بخش به تب َaction می رویم در این تب باید نوع عملیات Nat را مشخص کنیم .
انواع action ها در Nat
دقت داشته باشید که action های مختلف در هر chain عملکرد خاصی دارند وحتی ممکن است یک action در یک chain عملاً کاری انجام ندهد این عملکرد های متفاوت در این مجموعه آموزش میکروتیک بررسی نخواهد شد و در دوره های پیشرفته تر به آن پرداخته می شوند . برای درک بهتر chain ها می توانید با جستجوی Mikrotik Packet Flow در گوگل به مطالبی در این مورد دست پیدا کنید .
Accept : در واقع این Action هیچ کاری انجام نمیدهد فقط در صورتی که پکتی با شرایط رول Nat که Action آن Accept باشد مواجه شود عملیات Nat روی آن پکت متوقف و دیگر به رول بعدی تحویل داده نمی شود .
add-dst-to-address-list : آدرس مقصد پکت به یک Address list اضافه می شود .
add-src-to-address-list : آدرس مبدا را به یک Address list اضافه می کند .
dst-nat : تغییر آدرس و پورت مقصد با آدرس و پورت مورد نظر این action در dstnat chain استفاده می شود.
jump : پرش به chain دیگر . (این قسمت مربوط به chain هایی می باشد که خودمان تعریف می کنیم)
log : اضافه کردن پیامی به log سیستم این برای اشکال زدایی استفده می شود .
Masquerade : جایگزین کردن آدرس مبدا براساس جدول روت این action معمولا برای دسترسی به اینترنت استفاده می شود برای اینکار باید در srcnat chain استفاده شود .
netmap : ساخت Nat ثابت به صورت یک به یک این action بیشتر برای publish کردن سرویس های شبکه داخلی در اینترنت با IP های مجزا کاربرد دارد .
passthrough : این رول در نظر گرفته نمیشود و از روی آن عبور می شود (برای مشاهده مقادیر عبوری استفاده می شود) .
redirect : برای تغییر پورت مقصد به پورت و آدرس مقصد خود روتر .
return : برای بازگشت به chain های پیشفرض بعد از استفاده از عملکرد jump
src-nat : تغییر آدرس مبدا به ادرس تعیین شده .
امتیــــاز :
تاریــــخ : چهارشنبه, 13 مرداد,1395